Stomatoloska ordinacija

All-on-4 procedura terapije

All-on-4 procedura terapije je inovativna stomatološka tehnika koja omogućava pacijentima sa nedostatkom zuba da povrate osmeh, funkcionalnost i samopouzdanje. Ova tehnika koristi četiri dentalna implantata kako bi podržala fiksni most koji nadoknađuje sve zube u jednom luku vilice. All-on-4 procedura terapije je revolucionarna jer omogućava pacijentima da dobiju potpunu rekonstrukciju zuba u samo jednoj poseti stomatologu, bez potrebe za pojedinačnim implantatima za svaki izgubljeni zub.

Ključna prednost All-on-4 procedura terapije je njena efikasnost i brzina. Ovaj tretman omogućava pacijentima da se vrate normalnom životu i funkcionalnosti veoma brzo nakon intervencije. Zahvaljujući postavljanju samo četiri implantata, često je moguće izbeći potrebu za dodatnim postupcima kao što su koštane transplantacije ili sinus liftovi, što smanjuje vreme oporavka i ukupne troškove tretmana.

Osim toga, All-on-4 procedura terapije pruža izuzetnu stabilnost i dugotrajnost. Dentalni implantati se postavljaju u prednji deo vilice, gde je kost najgušća i najpogodnija za integraciju implantata. Ovo omogućava da most bude čvrsto podržan i da pruža stabilnu i prirodnu funkcionalnost. Pacijenti mogu jesti, žvakati hranu i govoriti bez ikakvih problema ili nelagodnosti.

Još jedna važna prednost All-on-4 procedura terapije je estetski aspekt. Most koji se postavlja na implantate izgleda prirodno i skladno, pružajući pacijentima lep osmeh i samopouzdanje. Mostovi se izrađuju od visokokvalitetnih materijala kao što su cirkonijum ili porcelan, koji imaju izvanrednu trajnost i estetiku.

Sam postupak All-on-4 terapije obično se izvodi pod lokalnom anestezijom ili uz mogućnost sedacije, što pomaže pacijentima da se osećaju opušteno i bezbolno tokom tretmana. Stomatolog će prvo pregledati vilicu i planirati optimalnu poziciju implantata. Zatim će se implantati pažljivo postaviti u vilicu, a most će biti privremeno fiksiran na njih. Nakon nekoliko meseci, kada implantati integrišu s kosti, privremeni most će biti zamenjen trajnim mostom koji će pacijent nositi dugi niz godina.